Innovació i talent emergent a UIC Barcelona: Omnia i NeuroBiome triomfen a l’Startup Pioneer Programme

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha estat recentment l’escenari d’un esdeveniment centrat en l’emprenedoria amb la celebració de la final de la quarta edició de l’Startup Pioneer Programme. Aquest acte, el qual fomenta la creació de projectes amb impacte empresarial i social, ha comptat amb la participació d’alumnes, professors i emprenedors reconeguts com Martin Cohen (MIXO), Guillermo Preckler (Brickbro) i Sira Mogas (Koa Biotech), entre d’altres.
Impulsat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, el Servei de Desenvolupament Personal i Cultura Institucional, el Hub d’Innovació i el Departament d’Alumni, el programa s’ha consolidat com una de les plataformes destacades per a l’impuls d’idees innovadores dins l’àmbit universitari.
Dels 17 projectes presentats, el jurat n’ha seleccionat sis finalistes, dos dels quals han sigut premiats per les propostes novedoses plantejades:
Trobem a Omnia (categoria de ciències socials): un assistent personal híbrid que combina intel·ligència artificial amb suport humà per gestionar tasques de manera eficient. El seu equip està format per Abril Jané, Isabella López, Santiago Aras, Jan Serraviñals i Benjamín Donoso.

També es destaca a NeuroBiome (categoria de ciències de la salut): un innovador tractament per al sistema nerviós central que optimitza els compostos, permetent reduir les dosis i augmentar-ne l’eficàcia. Els seus creadors són Luis Sanz, Estel Gubianes, Alex Garcia, Xavier Bernal i Tomás Tomeo.

Entrevista a una de les participants del Startup Pioneer Programme:
Quan creus en el que fas i t’hi compromets, ets capaç d’arribar molt més lluny del que t'imagines.
En la quarta edició del Startup Pioneer Programme de la UIC Barcelona, Josmay Sánchez, una de les nostres redactores, qui ha col·laborat en aquest article, ens explica com ha viscut l’experiència i què s’emporta d’aquest viatge emprenedor.
La Josmay ha sigut una de les impulsora del projecte Cafe.lab, un concepte innovador que uneix treball i oci en un mateix espai.
Què et va motivar a participar en el programa?
Em va motivar saber que aquest concurs també estava obert a persones que no venien exclusivament del món d’ADE. Al ser una start-up, pot semblar que només està pensat per a estudiants d’aquesta branca, però en realitat està obert a tothom dins la facultat, i això em va animar molt a presentar-m’hi.
Com resumiries el teu projecte en una sola frase?
“Cafe.lab és un espai híbrid de coworking i oci, on pagues pel temps i gaudeixes d’un ambient versàtil amb cafè il·limitat, zones temàtiques i esdeveniments socials.”
Què et va semblar el dia de les presentacions?
Va ser una experiència increïble! Era la primera vegada que parlava davant de tanta gent en una sala tan gran, i em va encantar. Va ser molt enriquidor i em va donar l’oportunitat de compartir espai amb persones amb una visió emprenedora i inspiradora.
Què has après de tu mateixa durant el programa?
He après que la clau per aconseguir bons resultats és combinar la passió amb la constància. Quan creus en el que fas i t’hi compromets, ets capaç d’arribar molt més lluny del que t'imagines.
Repetiries l’experiència? Per què?
Sens dubte. Ha estat una experiència molt enriquidora que m’ha fet créixer tant a nivell personal com professional. Estic molt orgullosa de la feina que he fet, i repetir-ho seria una nova oportunitat per seguir aprenent, millorant i aportant el millor de mi mateixa.